HomenavHistoriek English

Historiek

Als tiener waren we één van de pioniers bij het ontstaan van de vrije radio's, eind jaren zeventig. Naast het runnen van een in die tijd nog volledig illegale radio, ging mijn passie vooral uit naar het technische aspect ervan. Alle zendapparatuur was zelf ontworpen en gebouwd. Afgestudeerd als ingenieur, met als eindwerk uiteraard een zelfontworpen FM-zender, kwam de technische kwaliteit en kennis op een professioneel niveau.

Ik was de eerste fabrikant van RDS-coders op de Belgische markt. Het was meteen een innovatief ontwerp waarbij de RDS draaggolf niet analoog maar direct digitaal werd opgewekt en gemoduleerd. Het ontwerp werd verkocht aan een grote Nederlandse speler.
Enkele jaren later werd het ontwerp verder verbeterd en leverde ik enkele honderden RDS-coders aan radio Contact, voor al hun zenders in België en Europa.

De jaren erna deed ik vooral custom electronic design, voornamelijk radiogerelateerd. Met als grootste opdrachtgever radio Contact. Ik leverde hen onder meer een watchdogsysteem met audio fade in/out voor hun satelliet - studio automatiseringsysteem.
In 1998 ontwierp ik de ASAP-audioprocessor, die de beste kenmerken van commerciële audioprocessoren samenbracht tot een slimline toestel met uitmuntende eigenschappen voor een zeer scherpe prijs. Ook van dit toestel gebruikte Contact er enkele tientallen.

Later ontwierp en produceerde ik apparatuur voor straalverbindingen op 1500MHz: inox yagi, downconvertor, paneelantenne. Deze apparatuur werd ook door distributeurs doorverkocht.